Květen 2013

05.05.2013 16:35

MUŽI

------------------------------------------------

 

 

9.kolo Okresního přeboru MUŽŮ 26.5.2013

Sokol Košice 4:5 SK Tučapy 

V tomto zápase se zrodila velká přestřelka, kterou jsme se štěstím přiklonily na naši stranu. Na těžkém terénu v Košicích se hrál bojovný fotbal. Domácí tým dobře kombinoval a vytvořil jsi převahu. První gól zápasu jsme však střelili my. A to když si ve 20.minutě vyměnil míč před vápnem Kuttelwascher s Lhotkou a první jmenovaný otevřel skóre střelou kolem brankáře 0:1. Pak se hra vyrovnala a přišli další šance, jak naše tak soupeře. Do poločasu domácí tým vyrovnal, když jsme si špatně pohlídali standardku a s následnou tečovanou střelou nemohl náš brankář nic dělat. Poločas 1:1. Do druhého poločasu jsme vstoupili s tím , že zlepšíme náš výkon. Což se nám také podařilo a soupeře jsme zatlačili na jeho polovinu. V 50. minutě po přihrávce Šedivého vstřelil branku křižnou, přízemní střelou Jilemnický 1:2. A hned za pět minut to bylo 1:3 a to když po ose Lhotka,Kuttelwascher,Tíkal poslední jmenovaný obešel obránce a tvrdou ránou propálil domácího brankáře. V 60. minutě po faulu na Tíkala zvýšil z trestného kopu už na 1:4 Lhotka a tímto okamžikem jsme úplně přestali hrát. Nechali jsme se od domácího týmu úplně zbytečně zatlačit na naši polovinu. Tam na nás valil jeden útok za druhým. Během 20.minut dokázali Košice ze stavu 1:4 srovnat na 4:4, což nás málem položilo do kolen. Ale v 85. minutě se nám podařilo dát vítězný gól a to když dlouhý míč dolétl k Masojídkovi ,který se skvěle uvolnil přes dva obránce a ještě lépe zakončil 4:5. A tímto výsledkem zápas skončil a my si můžeme připsat 3 body do tabulky, i když se nám tento zápas herně nepovedl.

Sestava: Suda - Halák, Kratochvíl, Novotný, Škrleta - Jilemnický (85. Pícha), Lhotka, Šedivý Vl, Kuttelwascher (60. Masojídek) - Leibl O. (80. Švejda ), Tíkal  

Branky: 20.Kuttelwascher 50. Jilemnický 55.Tíkal 60. Lhotka 85.Masojídek

18.kolo Okresního přeboru MUŽŮ 18.5.2013

SK Tučapy 2:2 Ratibořské Hory

V domácím utkání jsme chtěli odčinit prohru z minulého týdne, kterou jsme utrpěli na hřišti Chýnovského béčka. Naše plány ovšem opět nabourala neúčast některých klíčových hráčů našeho mančaftu. Do základní sestavy, resp. na lavičku, jsme tedy museli povolat také dorostence, kteří již ten den měli jeden zápas v nohách. Náš soupeř z Ratibořských hor, který byl v tu dobu jako lídr naší tabulky, nastoupil do utkání se spoustou mladých a kvalitních hráčů, které doplnili zkušení chlapi, které již dobře známe z předchozích utkání. Zápas byl od počátku vyrovnaný a hrálo se spíše uprostřed hřiště, bez výraznějších šancí ke vstřelení branky. Skóre jsme ve 20. minutě otevřeli my, kdy si s velkou chutí hrající Ondra Leibl na půli soupeře dobře pokryl balón, podíval se a následně neomylně poslal centr za obranu, kde přesně našel hlavu nabíhajícího Tíkala, který pohodlně skóroval - 1:0. Tato branka naše mužstvo výrazně povzbudila a v následných minutách jsme ještě několikrát ohrozili branku soupeře, jehož golman byl značně nejistý a často chyboval. Druhá branka se nám však vsítit nepodařila a naopak jsme v 35. minutě, po nevinné akci zaváněníjící ofsajdem, sami inkasovali - 1:1. Toto byl také poločasový výsledek. Do druhého poločasu jsme nastoupili s tím, že budeme pokračovat v účelné hře z první půle a alespoň z počátku se to dařilo. V 55. minutě jsme zahrávali rohový kop, kdy opět Ondra Leibl přesným centrem našel hlavu Tíkala a ten ranou pod břevno nedal hostujícímu brankáři šanci - 2:1. Poté však otěže zápasu přebral náš soupeř, který nehodlal nic vzdát. Začal nás výrazně přehrávat, ale přesto jsme mu žádnou výraznější šanci nedovolili. Největší ohrožení naší branky bylo ze strany hostů až z přímého volného kopu, kdy musel skvělý zákrok vytáhnout náš golman Suda. V 85. minutě se však po shrumáži v našem vápně podařilo soupeři šťastně vyrovnat, kdy jsme dostali doslova "ušmudlaný" gól - 2:2. Přesto jsme mohli ještě zvítězit, ale střídající Neubauer neproměnil 2 minuty před koncem sólový únik za obranu soupeře, kdy ho vychytal včas a dobře vyběhnuvší golman hostů. Utkání tedy nakonec skončilo dělbou bodů, s čímž nakonec museli být spokojeni oba mančafty. Příští utkání hrajeme na hřišti Košic, na které se budem snažit nastoupit v nejsilnějším složení a odčinit tak podzimní prohru s tímto týmem, kterou jsme utrpěli na vlastním hřišti.

Sestava: Suda - Halák, Kratochvíl, Šedivý Vl., Škrleta - Klečacký, Kuttelwascher, Leibl O. (80. Forzsták), Jilemnický (60. Neubauer) - Tíkal, Ošmera (30. Masojídek)

Branky: Tíkal 2x

Info připravil Tikal Petr.

 

 

17.kolo Okresního přeboru MUŽŮ 12.5.2013

Chýnov B 5:1 SK Tučapy

Do Chýnova jsme jeli s cílem vyhrát, ale bohužel se nám to nepodařilo. Soupeř byl posílen o několik hráčů z A týmu, což bylo na jeho hře znát . Od první minuty byl lepší, výborně kombinoval a tím pádem zaslouženě vyhrál. Všechny jeho góly padly po dobré kombinaci a centrech ze strany, které vždy uklízeli pohodlně domácí hráči. Náš čestný gól dal Ošmera po přihrávce Kuttelwaschera v 70.minutě. Ještě více než prohra nás mrzí zranění golmana Matějky. Tento zápas musíme hodit za hlavu a zabodovat v příštím . Příští utkání hrajeme doma s prvním týmem tabulky.

Sestava: Matějka (25.Švejda, 85.Neubauer) - Halák, Forzsták, Kratochvíl, Bejblík (45.Pícha) - Klečacký, Lhotka, Šedivý Vl, Kuttelwascher - Suda, Ošmera  

Branky:  70.Ošmera

 

16.kolo Okresního přeboru MUŽŮ 4.5.2013

SK Tučapy 6:0 Měšice

 Utkání s posledním týmem tabulky bylo jednoznačnou záležitostí. Celý zápas jsme byli lepším týmem a soupeře jsme do ničeho nepustili. Na hřiště si našlo cestu celkem hodně diváků, kteří viděli spoustu branek. Hned ve 2.minutě zápasu po nádherném, dlouhém pasu od Novotného, dal úvodní branku Tíkal. Prvním kontaktem s míčem v zápase si skvěle připravil pozici a druhým chladnokrevně zakončil 1:0. V 15.minutě to bylo už 2:0, když po levé straně pronikl dobře hrající Klečacký, přihrál Lhotkovi, který si na hranici vápna přebral míč a ranou do šibenice zvýšil vedení. Nejhezčí akce zápasu přinesla třetí gól. V 35.minutě  Šedivý Vl. poslal míč uličkou na Tíkala, ten dal pěkný centr do vápna, na který si výborně naskočil Suda a hlavou překonal hostujícího golmana. Poločas 3:0. V druhém poločase po ose Lhotka,Tíkal,Ošmera poslední jmenovaný zvyšoval skore na 4:0, když v 55.minutě zkušeně obstřelil brankáře. Po autovém vhazování Tíkala přidal pátou branku Kuttelwascher , když z ostrého úhlu pěknou křižnou ranou nedal golmanovi šanci, 65.minuta 5:0. Poslední branku zápasu vstřelil po faulu na Klečackého v 75.minutě z tresného kopu Lhotka. 6:0. Tímto výsledkem skončil i zápas. Doufejme, že nám střelecká forma vydrží a v příštím kole přivezeme body z Chýnova.

Sestava: Matějka - Halák, Novotný, Kratochvíl, Škrdleta (45.Masojídek) - Klečacký, Lhotka, Šedivý Vl, Kuttelwascher - Tíkal (75.Vojta), Suda (45.Ošmera)  

Branky: 2. Tíkal, 15.Lhotka, 35.Suda, 55.Ošmera, 65.Kuttelwascher, 75.Lhotka

 

DOROST

------------------------------------------------

 

 

15.kolo Okresního přeboru DOROST 25.5.2013

Ratibořské Hory 2:1 SK Tučapy 

Zápas jsme začali velmi nešťastně a hned po první akci soupeře jsme inkasovali. Po centru z levé strany se ranou od tyče prosadil domácí útočník. Po obdržené brance jsme chtěli co nejrychleji vyrovnat, ale za celý poločas se nám to nepovedlo ikdyž šance byly nejméně na góly dva. Zejména Honza Škrletů se velmi snažil, ale nebylo mu přáno. To co nepřišlo v první půli, přišlo hned po přestávce. Po dobrém centru z poloviny hřiště se míč dostal od hlavy Martina Karase až ke střílejícímu Neubauerovi a ten vyrovnal na 1:1. Místo toho, aby jsme zápas otočili a využili naši převahu, soupeř jednou utekl a musel ho zastavit faulující brankář Vejvar, který měl jít ihned do sprchy, ale rozhodčí mu udělil nesmyslně jen žlutou kartu. Z následujícího přímého kopu jsme inkasovali na 2:1 ikdyž míč brankovou čáru nepřešel. Ale my jsme poté měli hodně příležitostí na vyrovnání, ale naše zakončení v posledních zápasech vázne a vázlo i v Ratibořských horách. Za první poločas musím kluky pochválit, i ty co začínali na střídačce. Druhý už tak dobrý nebyl. Příští zápas s dobře hrající Jistebnicí musíme efektivněji využívat šance a urvat do tabulky konečně nějaké body.

Sestava: Vejvar - Škarda, Forszták, Škrdleta , Lukáš - Čoudek, Karas M, Pícha, Jilemnický - Neubauer, Karas D.

Náhradníci: Cíca, Kunovský, Pekař 

Branka: Neubauer

info připravil trenér týmu Leibl Tomáš

14.kolo Okresního přeboru DOROST 18.5.2013

 SK Tučapy 0:1 Malšíce

K tomuto zápasu těžko co dodávat. Hráli jsme dobrý zápas s dobrým soupeřem. Výsledek zápasu neodpovídá jeho průběhu, ale to se ve fotbale někdy stává. Naše nemohoucnost v zakončení se opět ukázala v plné ,,kráse,, a tak se musíme smířit s další domácí porážkou.

Sestava: Vejvar - Škarda, Forszták, Karas D, Kunovský - Čoudek, Karas M, Pícha, Lukáš - Jilemnický, Neubauer

Náhradníci: Cíca 

13.kolo Okresního přeboru DOROST 11.5.2013

Meteor Tábor B 3:1 SK Tučapy

 Do Čekanic, jsme přijeli s tím, že budeme hrát útočnej a otevřenej zápas jako ve Větrovech a odvezeme si tři body. Utkání pro nás nezačalo dobře, když po brejku domacích gólmana Vejvara překonal domácí útočník. Po prvních dvaceti minutách jsme se soupeři vyrovnali herně a začali jsme být lepším týmem. To také znamenalo naše vyrovnání na 1:1 po krásné přihrávce Píchy na ještě lépe střílejícího Čoudka. Do poločasu jsme měli ještě pár šancí, ale bohužel jsme je nedokázali gólově zakončit. Na začátku druhé půle jsme mohli jít do vedení. Po dobře rozehrané standartce, ale bohužel pokusu Píchy chybělo pár centrimetrů. Od té doby jsme přestali běhat, což bylo velmi brzy a soupeř si vytvořil převahu, kterou také dokázal gólově využít. Zaslouženě jsme druhý poločas prohráli a tak tři body zůstaly v Táboře. V dalším zápase se musíme zlepšit hlavně v obrané fázi a zakončování šancí.

Sestava : Vejvar - Forszták, Karas D.,Škarda, Cica, Pícha, Lukáš, Čoudek, Jilemnický, Dvořák, Neubauer

Branky : Čoudek

Info připravil trenér týmu Leibl T.

 

12.kolo Okresního přeboru DOROST 5.5.2013

Chotoviny 2:2 SK Tučapy

Zápas s týmem z konce tabulky jsme nezačali vůbec dobře. Naše hra byla neuspořádaná a postrádala jakýkoliv nápad a k tomu jsme vytvářeli zbytečné chyby v kombinaci. Nás soupeř předváděl jednoduchý a přitom účelný fotbal a vytvořil si několik šancí. Vstřelil i úvodní gól, ale ten nebyl uznán pro postavení mimo hru. Náš tým se dostal do vedení po rohovém kopu, kdy míč propadl na přední tyči, až ke střílejícímu Forzstákovi. Po úvodní brance jsme mohli ihned zvýšit na 2:0, ale v dobré šanci zachránil pokus Píchy dobře chytající gólman soupeře. Místo toho jsme inkasovali chvíli před koncem poločasu. Po trestném kopu vypadl míč brankáři Vejvarovi z ruky a nejlepší hráč soupeře pohodlně uklidil míč do sítě. O poločase jsme si řekli jak budeme hrát a jak se zlepšíme a odvezeme si tři body, ale opak byl skutečností. Chotoviny nás druhý poločas přehrávali na celé čáře a vytvořili si 4 
až 5 gólových šancí. Ale dokázali se prosadit pouze z přímého volného kopu za hranicí šestnácky, po zbytečném faulu Lukáše. Naše vyrovnání přišlo z čista jasna po centru Čoudka a střílejícího Neubauera. Před zápasem jsme chtěli 3 body, ale po zápase jsme vděční i za 1. 

Sestava: Vejvar - Škarda, Forszták, Karas D, Kunovský - Čoudek, Karas M, Pícha, Lukáš - Neubauer, Pekař

Střídaly: Jilemnický, Cíca, Dvořák

Branky: Forszták, Neubauer 

Info připravil trenér týmu Leibl T.

 

 

ŽÁCI

-----------------------------------------------

 

17.kolo 25.5. 2013 žáků 7+1

SK Tučapy 7:0 Planá nad Lužnicí

 

Zápas Tučapy- Borotín se neodehrál, hosté byli vyřazeni ze soutěže pro dosud nevyřízené registrace!!!!!!!

Zápas s Planou se musí brát spíše jako přátelský. Soupeř z Plané zřejmě závěr soutěže nebere vážně. Přijel pouze s šesti dětmi a jeden z hráčů dokonce neměl kopačky. Naši žáci z toho byly rozladění. Nebylo vůbec jasné, jestli se utkání podaří odehrát. Po dohodě s rozhodčím (za což mu patří poděkování) za Planou nastoupili naši hráči  Vojta Láska a Šimon Kubů a druhý poločas k nim přibyl i Filip Havel. Soupeř měl proti nám  za celý zápas pouze dvě šance a ty ještě vypracovali dobře hrající naši kluci.První poločas jsme vyhráli 2:0 po brankách  Filipa Havla v 1. min a  Daniela Švejdy v minutě 8..Druhý poločas dali branky ve 32. min Petr Dvořák, ve 35. min Daniel Švejda, ve 40. min Petr Havel a v 50. min opět Daniel Švejda. V 60. min pečetil výsledek na 7:0 Vítězslav Dvořák. Zápas nebyl tak poutavý jako předešlá naše utkání. Kluky bylo těžké motivovat k lepším výkonům, když hráli proti vlastním spoluhráčům

 

Branky:  Dvořák Petr , Havel Petr , Havel Filip, Švejda Daniel 3x, Dvořák Vítězslav

Sestava: Krčma, Láska Č., Havel P., Rybák, Dvořák P. (Koubek), Havel F. (Švejda D.), Dvořák V., Švejda D.(Škrleta Mar.)

 

Za soupeře celý zápas odehráli Kubů Š., Láska V. a druhý poločas Havel Filip.Zápas se hrál 2x30min.

 

Info připravil trenér týmu Švejda Jaroslav

 

16.kolo 19.5. 2013 v Plané nad Lužnicí

 

SK Tučapy 4:0 Černovice

     Na nedělní dopoledne jsme k úvodnímu zápasu v Plané nad Lužnicí nastoupili proti třetímu týmu naší tabulky s jasným cílem zisku tří bodů. Naši mladí borci byli opět v "plné sestavě" a tak roli favorita v tomto utkání s přehledem splnili. Po prvním poločase jsme vedli sice pouze 1:0, ale ve druhé půli jsme přidali další tři branky, díky kterým jsme zcela jednoznačně zvítězili 4:0.

 

Branky:  Dvořák Petr 2x, Havel Petr 1x, Havel Filip 1x (11)

 

Planá nad Lužnicí 0:1 SK Tučapy

     Do druhého utkání jsme nastoupili proti domácímu mužstvu Plané nad Lužnicí, s nimiž bývají zápasy vždy "ostré" a jinak tomu nebylo ani tento zápas. V zápase bylo často vidět nesportovní chování převážně ze strany domácího celku, které si naši hráči samozřejmě nenechávali líbit a o vyhrocené momenty zde nebylo nouze. O jedinou branku tohoto střetnutí se na počátku druhé půle postaral Petr Havel. Naše čisté konto v tomto utkání udržel dobře chytající Josef Krčma, který si mimo jiné skvěle poradil i s pokutovým kopem domácích. Tento zápas byl nakonec po dohodě domácích a hostujících trenéru s rozhodčím předčasně ukončen 3 minuty před koncem řádné hrací doby, neboť mezi soupeři zde došlo k nesportovní potyčce, při které také rozhodčí musel ukázat 3 červené karty. Za náš tým byl červenou kartou oceněn pouze jeden hráč a to Dvořák Petr. Tato potyčka byla černou kaňkou jinak krásného fotbalového dopoledne a doufám, že naši kluci budou v následném utkání (opět proti Plané Nad Lužnicí) myslet na fair play fotbal a soupeři ukážou své nesporné kvality.

 

Branka:  Havel Petr 1x

 

Sestava pro obě utkání:  

brankář: Krčma J.

obránci: Dvořák V., Láska Č., Havel P., Rybák Z., Láska V., Koubek P.

záložníci: Škrleta Matěj, Prokeš Š., Havel F., Dvořák P., Kubů Š, 

útočníci: Švejda D., Škrleta Marek, Láska J., Tíkal P.

 

 

Info připravil trenér týmu Tíkal Petr.

 

dohrávka 4. kola 12.5 2013

SK Tučapy 7:0 Řepeč-Opařany

 Na nedělní dopoledne jsme si naplánovali dohrávku dvou utkání s týmem, který je na chvostu tabulky. Hned na úvodní utkání jsme nastoupili v nejsilnější sestavě, čemuž také odpovídal průběh střetnutí. Během prvních čtyř minut jsme se bezpečně ujali dvoubrankového vedení a po zbytek zápasu jsme již hráli "na pohodu", kdy se do zápasu vložili také s chutí hrající náhradníci. Tento zápas skončil jednoznačným výsledkem 7:0. K tomuto asi není co více dodat.


Branky:  Škrleta Matěj 2x, Havel Filip 2x, Švejda Daniel 2x, Dvořák Petr 1x

 

 

dohrávka 11.kola 12.5 2013

SK Tučapy 3:2 Řepeč-Opařany

     Trenér Fr. Škrleta se poté rozhodl, že do druhého zápasu nastoupí náš tým bez našich hlavních opor a základní sestava by se měla podobat té, ve které budeme nastupovat příští sezonu, tedy bez našich dorazových kluků. Přesto náš tým svou hrou nadchl, soupěře z počátku přehrával a také jsme se, stejně jako v prvním zápase, ujali dvoubrankového vedení. Náš soupeř však těsně před koncem poločasu vstřelil kontaktní branku, která se také projevila na naší hře ve druhém poločase. Soupeř vycítil, že naši mladší hráči jsou přeci jen fyzicky slabší a tak se soustředil převážně na ofenzivu, přičemž si také vytvořil několik brankových příležitostí. Následně jsme však z protiútoku vstřelili branku my, která se následně ukázala jako vítězná, protože soupěř dokázal už jenom snížet na konečných 3:2 pro naše mladší bojovníky.

 

Branky:  Škrleta Matěj 1x, Škrleta Marek 1x, Dvořák Vítězslav 1x

 

Dále se tedy vezem na vítězné vlně.

 

Sestava pro obě utkání:  

brankář: Krčma J.

obránci: Dvořák V., Láska Č., Havel P., Rybák Z., Láska V., Koubek P.

záložníci: Škrleta Matěj, Prokeš Š., Havel F., Dvořák P., Kubů Š, 

útočníci: Švejda D., Škrleta Marek, Láska J., Tíkal P.

 

V sobotu se na trávník dostalo všech 16 hráčů a převážně ti mladší se ukázali v tom nejlepším světle.

 

Info připravil trenér týmu Tíkal Petr.

Zpět