Duben 2013

15.04.2013 19:20

 

MUŽI

------------------------------------------------

 

15.kolo Okresního přeboru MUŽŮ 28.4.2013

Soběslav B 1:4 SK Tučapy

Asi s tímto jednoznačným výsledkem nikdo nepočítal ,,ani my ne". Tímto utkáním jsme připravili soupeře před jeho vlastním, početným publikem o jeho neporazitelnost této sezóny. Lídr tabulky byl prvních deset minut lepší, ale poté jsme přebrali otěže zápasu. Do konce prvního poločasu jsme si dělali, co jsme chtěli a všechno nám vycházelo. Začalo to v 10.minutě, kdy po ose Lhotka,Tíkal, Šedivý Vl. poslední jmenovaný ranou k tyči otevřel skóre 0:1. Další gól nám věnoval soupeř, když malou domu stopera minul při odkopu domácí brankář a míč v 20.minutě přešel brankovou čáru 0:2. O deset minut později to bylo už 0:3 a to, když po pěkném centru za obranu Lhotky skóroval na dvakrát výborně hrající Tíkal. Poslední gól první půle přidal po centru Lhotky ve 40.minutě hlavou Jilemnický. První poločas skončil 0:4. O poločase jsme museli udělat pár změn.Ze hry odešel golman Matějka(pracovní povinnosti), do branky se posunul Suda a na jeho místo v útoku šel Neubauer. Do druhé půle jsme vstoupili s jasným cílem tento zápas dotáhnout do vítězného konce, přivézt domu tři body a pokud možno neinkasovat. Také jsme tomu přizpůsobili hru, zatáhli jsme se na vlastní půlku, drobili hru, tahali čas a zkoušeli hrát na brejky. Ale jeden gól jsme přesto inkasovali a to když po standardní situaci v 75.minutě tečoval míč před bezmocným,dobře chytajícím Sudou domácí hráč. 1:4. Tímto výsledkem skončil i zápas, který byl velice bojovný a tvrdý. Tyto důležité body musíme potvrdit v příštím zápase,kdy hostíme poslední Měšice!!!!

Sestava: Matějka (45.Neubauer) - Halák, Novotný, Forszták, Škrdleta - Jilemnický (80.Karas M.), Lhotka, Šedivý Vl, Kuttelwascher - Tíkal (89.Lukáš), Suda 

Branky: 10.Šedivý Vl, 20.vlastní gól, 30.Tíkal, 40. Jilemnický 

 

Semifinále Poháru České Pošty OFS Tábor 24.4.2013

 SK Tučapy 2:1 Lom

Za krásného slunečného počasí, které přilákalo hodně diváků jsme sehráli pohárové utkání s Lomem. Od úvodního hvizdu jsme byli aktivní a zatlačili soupeře na jeho polovinu ale tím kdo načal skóre byl soupeř a to ve 20.minutě, když po centru z levé strany míč propadl k soupeři a ten se štěstím překonal dobře chytajícího Sudu. 0:1. Naše srovnání zařídil Tíkal , když si na hranici vápna vybojoval míč obešel obránce udělal kličku brankáři a s přehledem zasunul ve 30 minutě 1:1. Obrat přišel ještě do půlky. Po pravé straně pronikl výborné hrající Šedivý Vl. poslal stříleny centr do vápna, který uklidil ranou z první Lhotka. Poločas 2:1. Druhá půle už gól nepřinesla, i když šance byli na obou stranách. Utkání bylo velice bojovné a tvrdé ale takové jsou poháry.    

Sestava: Suda - Halák, Šedivý Vl, Forszták, Šedivý K (45.Pícha) - Jilemnický, Kuttelwascher, Lhotka, Klečacký - Tíkal, Leibl O. (45.Neubauer)

Branky: 30. Tíkal, 40. Lhotka 

 

14.kolo Okresního přeboru MUŽŮ 21.4.2013

Dražice B 2:1 SK Tučapy 

Bohužel na dobrý výkon z minulého víkendu jsme nenavázali a prohráli jsme na půdě Dražic B. Pro diváka muselo být toto utkání utrpením, protože my jsme hráli špatně a soupeř ještě hůř. Všechny naše akce byly nedotažené, ztráceli jsme spoustu míčů, špatně kombinovali - prostě nic nám nevycházelo. Kdežto soupeř byl zalezlý na své půlce a nakopával (řezal) balony dopředu, což se ukázalo jako vítězná taktika. V 25.minutě jsme inkasovali, když po rohu soupeře jsme byli nedůrazní ve vápně a nechali soupeře na třikrát dorážet a vsítit první branku. Poločas 1:0. Naše vyrovnání přišlo v 55.minutě, když po faulu na Klečackého se z hranice vápna trefil z trestného kopu k tyči Lhotka. 1:1. Deset minut před koncem soupeř zahrával standardku z poloviny hřiště. Dlouhý nákop byl před golmanem Sudou tečován a bylo to 2:1. Tímto výsledkem zápas i skončil. Snad se tento výkon nebude už opakovat.

Sestava: Suda - Halák, Tíkal, Kratochvíl (60.Forszták), Škrdleta - Kuttelwascher (88.Pícha), Lhotka, Šedivý Vl, Klečacký - Masojídek, Ošmera (75.Neubauer)

Branky: 55. Lhotka 

 

13.kolo Okresního přeboru MUŽŮ 13.4.2013

SK Tučapy 5:0 Vlastiboř

První jarní domácí mistrovský zápas jsme soupeři nadělili ra. Začátek zápasu byl z obou stran opatrný, ale postupem času přišly šance obou týmů. Po pěkném rohu Kuttelwaschera hlavou překonal hostujícího brankáře Lhotka ale jeho hlavu na brankové čáře rukou vyrazil hostující obránce a rozhočí neváhal a poslal ho předčasně do sprch a nařídil pokutový kop který ve 4O. minutě proměnil Lhotka. Poločas 1:0. Hned první šance druhé půle skončila gólem, když opět na pěkně zahraný rohový kop od Kuttelwaschera si naskočil výborně hrající Tíkal a v 50.minutě to bylo 2:0. Po pěti minutách se skóre měnilo znova, když po levé straně zatáhl míč Klečacký obešel hostujícího obránce a pěkným centrem posadil míč přesně na hlavu nabíhajícího Ošmery v 55.minutě 3:O. Deset sekund na hřišti stačilo střídajícímu Masojídkovi ke gólu , když prvním kontaktem z míčem obstřelil hostujícího golmana a v 60. minutě navýšil skore na  4:0. V 75.minutě si Masojídek svým dúrazem před šesnáckou vybojoval míč pronikl do vápna a ranou pod břevnu určil konečné skóre zápasu na 5:0. Zbytek zápasu se dohrál v poklidném tempu. Doufejme ,že se nám bude i v dalších zápasech dařit stejně.

Sestava: Matějka- Bejblík, Novotný, Kratochvíl, Škrleta (70.Halák) - Kuttelwascher, Lhotka, Šedivý Vl (60.Masojídek), Klečacký-Tíkal, Suda (45.Ošmera) 

Branky: 40. Lhotka (p), 50. Tíkal, 55. Ošmera, 60. Masojídek, 75. Masojídek

 

Třetí přípravné utkání  6.4. 2013

Soběslav B 4:3 SK Tučapy

Již tento víkend jsme měli začít hrát mistrové utkání v neděli proti Lomu ale bohužel celé 12.Kolo Okresního přeboru mužů bylo odloženo a proto jsme sehráli na malé umělce v Soběslavi třetí přípravné utkání s místním B týmem. Zápas se hrál formou 6+1.  K utkání nás odjelo třináct a tak jsme sestavili dvě sestavy které jsme v průběhu zápasu točili hokejově.

Sestava 1: Suda - Kratochvíl, Toncar - Kuttelwascher, Šedivý Vl - Tíkal, Lhotka

Sestava 2: Suda - Bejblík, Škrdleta - Karas M, Jilemnický - Lukáš, Ošmera

Branky : Lhotka 2x, Šedivý Vl 

DOROST

------------------------------------------------

 

11.kolo Okresního přeboru DOROST 27.4.2013

SK Tučapy 2:1 Soběslav B

 Naši dorostenci začali toto utkání velice dobře. Měli pár slibných šancí, ale do vedení šel soupeř. Po závaru ve vápně zahrál ve skluzu rukou Čoudek a rozhodčí nařídil pokutový kop. Který hostující hráč proměnil ve 20 minutě O:1. Pokutový kop se kopal i na druhé straně a to v 35 minutě, když soupeřuv obránce srazil pronikajícího Jilemnického. K penaltě se postavil Karas M. a s přehledem proměnil. Poločas 1:1. V druhém poločasu zařídila vítězný  gól trojice Neubauer, Pícha, Jilemnický, když poslední jsmenovaný obstřelil v 60 minutě brankáře 2:1. Skóre už se do konce zápasu nezměnilo. Za svůj vykon zaslouží pochvalu Forszták , Lukáš a Pícha.

Sestava: Vejvar - Škarda, Forszták, Karas D, Kunovský D. - Lukáš, Karas M, Pícha, Čoudek, - Neubauer, Jilemnický 

Střídali: Míka, Kubart V, Pekař Josef

Branky: 35. Karas M, 60 Jilemnický

 

10.kolo Okresního přeboru DOROST 20.4.2013

Větrovy 2:3 SK Tučapy

Po prvním poločase, kdy byli domácí lepší a dostali se do dvou, třech dobrých šančí, které výborně zneškodnil brankář Vejvar, jsme se v druhém poločase zklidnili a soupeři jsem se herně vyrovnali. Po vyrovnávacím gólu Martina Karase, jsme zbytečně brzo dostali branku na 1:2. Ale dobrým výkonem a touho po vítězství nad lídrem soutěže, jsme zápas 4 minuty před koncem otočili. A výsledek už si poté v klidu pohlídali. Vyrovnávací gól zařídil opět dobře hrající Martin Karas. Rozhodující branku vsítil Luděk Neubauer po závaru ve vápně po rohovém kopu.Musím hráčům poděkovat za dobrý, útočný a obětavý výkon. Doufám, že nás tenhle výkon povzbudí do jarní části a takovýchto výkonů bude co nejvíce. 

Sestava: Vejvar - Forszták, Pícha, Škarda , Karas D. - Lukáš, Čoudek, Kunovský, Neubauer Luděk - Škrdleta, Jilemnický 

Střídali: Karas Martin, Kubart Václav, Pekař Josef

Branky: Karas M. 2x, Neubauer

Info. ze zápasu připravil trenér týmu Leibl Tomáš

 

 ŽÁCI

-----------------------------------------------

 

13.kolo ŽÁKŮ 7+1 Tábor 21.4.2013

Borotín 0:3 SK Tučapy

 Začátek zápasu nám vyšel. Již ve 2. minutě si domácí po tvrdé střele Petra Dvořáka dali vlastní gól /právě Petrovi byl gól přiznán/. Naši hráči se po hřišti dobře pohybovali, vytvářili se nespočet šancí a jednu z nich využil v 15. minutě opět Petr Dvořák. Už v 17. minutě kopal, po ruce soupeře, Filip Havel penaltu, kterou bohužel neproměnil. Tlak našeho družstva neustále sílil. Ke konci prvního poločasu byl ve slibné šanci Marek Škrleta, mířil ale mimo. V druhém poločase jsme hodně střídali. Všichni hráči podali výborný výkon. Ve 32. minutě neproměněnou penaltu odčinil Filip Havel, když přesně nacentroval na Matěje Škrletu a ten skóroval na konečných 3:0.

Branky :  Dvořák P. 2x, Škrdleta M.

Černovice 1:4 SK Tučapy

Již 15. minut po skončení prvního zápasu nastoupili naši hráči k dalšímu, tentokrát s hráči z Černovic. Ti již ve 2. minutě  zaskočili našeho nepřipraveného golmana a vedli 1:0. Do hry šli s vervou a okamžitě si vytvořili 2 dobré šance ke skórování, tentokrát měl již brankář vše pod kontrolou. Naši kluci ale náporu nepodlehli a v 7. minutě vyrovnal Filip Havel na 1:1. Oba týmy sváděly v prvním poločase  plno osobních soubojů /v rámci pravidel/. Druhou dvacetiminutovku jsme začali lépe. Ve 22. minutě dal krásný gól Petr Dvořák a vedli jsme 2:1. Soupeř se nevzdával a stále na nás tlačil. Jeho šance bravůrně řešili naši obránci a brankář. Nedáš, dostaneš! Ve 29. minutě se rozjela z naší obrany krásná kombinace, jejímž výsledkem byl gól, který střelil Daniel Švejda a a potvrdil naše vedení na 3:1. Posledních 10 minut bylo o vůli zvítězit. Na konečných 4:1 upravil výsledek ve 36. minutě Filip Havel.

Branky:  Havel F. 2x, Dvořák P, Švejda D.

Sestava pro obě utkání:  Krčma-Dvořák V.(Láska Č.)-Havel P.-Rybák Z.(Láska V.)-Škrleta M.(Koubek P.)(Prokeš Š.)-Havel F.(Škrleta M.)-Dvořák P.(Kubů Š.)(Švejda D.)-Švejda D.(Škrleta Marek)

 

V sobotu se na trávník dostalo všech 15 hráčů a za jejich vynikající výkon jim patří velké poděkování.

A co na závěr od trenérů? "Pánové, laťka, kterou jste nasadili vysoko, stále drží!!!!!" 

Info. připravil trenér týmu Jaroslav Švejda 

 

12.kolo ŽÁKŮ 7+1 Tábor 21.4.2013

Veliké poděkování patří místostarostovi obce Ing.Píchovi za to, že dnes naši nejmladší mohli hrát v nových dresech.Před zápasem proběhlo focení.

SK Tučapy 3:1 Řepeč - Opařany 

Začátek připomínal minulý zápas s Planou. Kluci se hledali, byli nedůrazní. Jejich přihrávky vázly a to až do 10. min, kdy dal uklidňující gól Filip Havel. Poté jsme se začali postupně zlepšovat a brankami v 16. min - Daniel Švejda  a v 19. min - Petr Dvořák stanovili stav prvního poločasu na 3:0. Druhý poločas byl ve znamení střídání  a náhradníci se ukázali v dobrém světle, za což sklidili zasloužilé ovace z řad rodičů a fanoušků, kteří přišli ve velkém počtu. A ani inkasovaný gól ve 32. min nám neskazil radost z výhry. 

Branky : Havel F, Švejda D, Dvořák P.

SK Tučapy 5:0 Borotín

2. zápas se nám opravdu povedl, na hřiště se během něho dostalo všech 16 hráčů. Diváci viděli výborný výkon golmana, excelentní obranu, důslednou, důraznou a vynikající zálohu a útok. Kluci rychle napadali, kombinovali a zaslouženě sklidili pochvalu od mužů z A týmu. Odměnou jim byli opravdu nádherné góly, které obstarali v prvním poločase v 11. min Daniel Švejda a v 16. min Matěj Škrleta. Druhý poločas gradoval a krásnými brankami z 24. min Petr Havel, z 32. min Filip Havel a z 37. min Petr Dvořák stanovili stav zápasu na zasloužených 5:0.

Branky: Švejda D, Škrdleta M, Havel P, Havel F, Dvořák P.

Sestava pro obě utkání:  Krčma - Dvořák V.(Láska Č.) - Havel P. - Rybák Z.(Petrů T.) - Škrleta Matěj(Koubek P.)(Prokeš Š.) - Havel F.(Škrleta Matěj) -Dvořák P.(Petrů T.) - Švejda D.(Škrleta Marek)(Láska J.) a náš zatím nejmladší (Tíkal P.). Pro zranění do hry nezasáhli Láska Vojta a Kubů Šimon.

Poděkování za předvedený výkon patří všem klukum a také fanouškům, kteří povzbuzovali a velkou měrou přispěli k vynikajícímu KOLEKTIVNÍMU výkonu našich nejmladších. A co na závěr od trenérů: "No, pánové, nasadili  jste laťku hodně vysoko (všichni)! 

 

11.kolo ŽÁKŮ 7+1 Tábor 14.4.2013

11. kolo jsme odehráli v Plané nad Lužnicí. Bohužel nám nepřijel druhý soupeř - Řepeč -Opařany (bez udání důvodu), tak jsme se domluvili

s Planou a rozhodčím o odehrání dvou zápasů.

 

První byl hrán jako 11. kolo

Planá nad Lužnicí 0:1 SK Tučapy

Branka: 39. Švejda Daniel

Druhý zápas byl hrán jako dohrávka 4. kola z 23.9.2012

Planá nad Lužnicí 0:1 SK Tučapy

Branka: 13. Havel Petr

Sestava byla pro obě utkání stejná 

Sestava: Krčma - Dvořák V.(Láska V.) - Havel P., Rybák Z.(Láska Č.), Škrleta M.(Koubek P.) (Kubů Š.) - Dvořák P.(Dvořák V.) - Havel F., Švejda D.(Škrleta Mar.)

Info. ze zápasu připravil trenér týmu Švejda Jaroslav

 
Zpět